Pievienots 23.10.2018

Eiropas Autobest Balvas žūrija ir nosaukusi 6 finālistus, kas atlasīti no vairāk kā 20 kandidātiem. Citroën prestižajā finālā pārstāvēs 2 modeļi: jaunais Citroën Berlingo un jaunais Citroën C4 Cactus. Tā ir pirmā reize 18 gados kopš balvas pasniegšanas, kad finālā iekļūst divi viena ražotāja modeļi. 2019. gada uzvarētājs kategorijā "Labākais auto pirkšanai Eiropā" tiks paziņots 15. decembrī. Kopš 2001. gada, kad tika izveidota šī balva, Autobest katru gadu izvēlas "Labāko auto pirkšanai Eiropā".

Jaunais Citroën Berlingo un jaunais Citroën C4 Cactus ir starp 6 finālistiem, kas kandidē uz balvu 2019. balvu "Labākais auto pirkšanai Eiropā". Citroën ir pirmais ražotājs kopš balvas nodibināšanas 2001. gadā, kura 2 automašīnas ir iekļuvušas finālā vienā gadā

Berlingo ir visvairāk pārdotais Citroën modelis 2017. gadā 17 valstīs, un šobrīd tas ieņem otro vietu pēc C3. Eiropā pēc pārdošanas apjomiem Berlingo ieņem otro vietu atpūtas automašīnu segmentā un trešo vietu vieglo kravas mašīnu segmentā. Kopumā, kopš modeļa ražošanas uzsākšanas 1996. gadā, ir saražoti 3,3 miljoni automašīnu. Jauno paaudzi ir iedvesmojušas klientu vēlmes, ko apliecina jaunais sauklis "Jūsu iedvesmots". Daudzveidīgais Citroën Berlingo ir lielisks pirkums ģimenēm un senjoriem, kam šis auto kļūs par uzticamu aktīvā dzīvesveida partneri pateicoties tā plašumam un funkcionalitātei.

Tā unikālā personība padara jauno C4 Cactus par nepārspējamu augstākā komforta līmeņa hečbeku. Jaunais hečbeks ir būtisks C4 Cactus modeļa uzlabojums, kas ir aprīkots ar jaunām tehnoloģijām un kuram ir pieejams paplašināts dzinēju klāsts, saglabājot tam raksturīgo personību un komforta līmeni. Automašīnas stils ir drošs un moderns, piešķirot papildu eleganci. Salonā jaunais C4 Cactus sniedz nepārspējamu komfortu, ietinot pasažierus īstā ērtības kokonā. Pateicoties Citroën Paaugstinātā komforta (Advanced Comfort®) programmai, jaunais C4 Cactus ir pirmais modelis Eiropā, kura piekare ir aprīkota ar progresīvajiem hidrauliskajiem spilveniem (Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC)), nodrošinot "lidojošā paklāja" efektu, kā arī šī ir pirmā automašīna pasaulē ar paaugstināta komforta sēdekļiem.

Balsošanā piedalās 31 auto žurnālists no 31 Eiropas valsts. Finālisti tiks vērtēti pēc 13 kritērijiem, kas iekļauj tādus kritērijus kā vērtība pret naudu, dizains, komforts, tehnoloģijas, kā arī pakalpojumu un rezerves daļu pieejamība izplatītāju tīklā. Pēc grupu testiem, kas notiks 27. un 28. novembrī, automašīna ar lielāko balsu skaitu iegūs galveno balvu.

Uzvarētājs tiks paziņots oficiālās ceremonijas laikā 15. decembrī.

Darbvirsmas versija