Pievienots 27.11.2018

Konkursa Eiropas Gada Auto žūrija paziņoja septiņus finālistus, kas tika atlasīti no 38 automašīnām. Jaunais Citroën C5 Aircross apvidus auto ir iekļuvis prestižā konkursa finālā. 2019. gada auto tiks paziņots 2019. gada 4. martā, kas sakrīt ar Ženēvas auto izstādi.

Konkursa Gada Auto organizācijas komiteja izvēlas gada labākās automašīnas jau kopš 1964. gada. Balsošanā piedalās aptuveni 60 žurnālistu no 23 Eiropas valstīm. Automašīnas tiek vērtētas pēc tādiem kritērijiem kā kvalitāte par naudu, dizains, komforts, drošība, tehnoloģijas un ietekmi uz apkārtējo vidi.

Jaunais Citroën C5 Aircross apvidus auto ir viens no septiņiem finālistiem, kas cīnās par titulu Gada Auto 2019. Pateicoties savai spēcīgajai personībai, jaunais C5 Aircross izceļas citu apvidus auto vidū ar savu unikālo, enerģētisko un pārliecinošo veidolu. Pirmo reizi jaunais Citroën flagmanis debitēja Parīzes auto izstādē, bet pārdošanā šis modelis nonāks decembrī (šobrīd Eiropā jau pasūtītas 1500 automašīnas). Jaunais C5 Aircross apvidus auto piesaista klientu uzmanību ar savu robusto un muskuļoto, spēka un brīvības gara pārpilno dizainu. Apvidus auto segmentā šis auto izceļas ar plūstošajām virsbūves līnijām, kuras papildina spēcīgi vizuālie elementi, tai skaitā Airbump. Citroën Advanced Comfort® programmas vēstnieks C5 Aircross apvidus auto pārsteidz ar augsto komforta līmeni. Jaunais modelis ir aprīkots ar Progressive Hydraulic Cushions® piekares sistēmu un Advanced Comfort sēdekļiem, kā arī tam ir plaša ietilpība, kas ir raksturīga visiem Citroën modeļiem. Sekojot līdzi laikam, jaunais C5 Aircross apvidus auto ir aprīkots ar 20 modernām autovadītāja atbalsta sistēmām un 6 savienojamības tehnoloģijām. 

Šis ir piektais secīgais Citroën izaugsmes gads ar 590 000 pārdotu automašīnām Eiropā. Zīmola pārdošanas rādītāji ir sasnieguši augstāko punktu pēdējo 7 gadu laikā. Pārdošanas apjomi Eiropā aug par 6% gadā. Gadu pēc jaunā Citroën C3 Aircross kompaktā apvidus auto, kas ir pirmais Citroën modelis apvidus auto segmentā (pārdošanā kopš 2017. gada oktobra), nonākšanas tirgū jau ir pārdotas 120 000 automašīnas. Jaunais Citroën C5 Aircross apvidus auto ir būtiska Citroën zīmola atjaunināšanas stratēģijas daļa, kas veicinās zīmola tālāko attīstību.

Pēc septiņu finālistu salīdzināšanas testiem, kas tiks veikti 2019. gada februārī, automašīna ar lielāko balsu skaitu iegūs prestižo titulu 2019. gada 4. martā, pirms Ženēvas auto izstādes atklāšanas.

Darbvirsmas versija