Pievienots 07.05.2018

Rallija sacensību Shell Helix Rally Estonia, kas notiks no 13. līdz 15. jūlijam Tartu, Otepē, Elvā un Kanepi, dalībnieku sarakstu papildināja jaunās paaudzes WRC automašīna. Kopā ar Heidenu Peddonu un Sebastjanu Maršalu, kas komandas Hyndai Motosport vārdā sacensībās piedalīsies ar Hyundai i20 WRC, Baltijas valstīm nozīmīgajā rallija pasākumā startēs piloti Kreigs Brīns un Skots Mārtins no Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team, braucot ar Citroën C3 WRC, kura labākais rezultāts šogad ir otrā vieta Pasaules rallija kausā Šveicē.

Citroën startēs sacensībās Rally Estonia otro reizi. 2012. gadā Tjerrī Nevils un Nikolā Žilsuļš no komandas Citroën Junior WRT ar automašīnu Citroën DS3 WRC šajās sacensībās ieguva otro vietu. Kreigs Brīns sacensības Rally Estonia piedalīsies trešo reizi: 2011. gadā viņš piedalījās sacensībās kopā ar Garetu Robertsu pie Ford Fiesta R2 stūres, bet 2015. gadā kopā ar Skotu Mārtinu pie Peugeot 208 T16 R5 stūres.  Līdzīgi kā komanda Hyundai Motorsport, arī Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team uzskata sacensības Igaunijā par sagatavošanās posmu nākamajiem rallija pasaules kausa posmiem.

Kreigs Brīns, Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team: "Ar lielu prieku atgriežos Igaunijā. Jau divas reizes esmu piedalījies Rally Estonia, un man ir saglabājušās pašas labākās atmiņas par šīm sacensībām. Šīs sacensības ir lieliska iespēja mums izmēģināt spēkus un lieliski sagatavoties nākamajam posmam Somijā. Automašīna Citroën C3 WRC ļaus mums parādīt lielisku sniegumu, kas iepriecinās mūsu fanus."

Pjērs Budārs, Citroën Racing vadītājs: "Dalību Shell Helix Rally Estonia mēs uzskatām par pilnvērtīgām sacensībām, jo šeit mums ir plašākas iespējas veikt izmēģinājums nekā parasta izmēģinājuma brauciena laikā. No otras puses, mēs nodrošinām Kreigam Brīnam un Skotam Mārtinam vairāk kopīgi nobrauktu kilometru ar šo mašīnu. No pilota un stūrmaņa attiecību viedokļa ir svarīgi, lai tas notiktu tieši sacensību laikā, jo šādi viņiem būs iespēja patrenēties kopīgā darbā pirms Somijas posma."

Mikhels Vaks, uzņēmuma Veho Eesti AS, kas ir Citroën importētājs Baltijas Valstīs, valdes loceklis: "Daudzu gadu laikā Citroën ir atbalstījis Rally Estonia, un tāpēc mēs esam ļoti priecīgi, ka stratēģiskā sadarbība, kuras ietvaros Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team ieradās Igaunijā, palīdzēja lieliskam pasākumam kļūt par vēl labāku. Desmitiem tūkstošu rallija fanu no Baltijas valstīm šogad izbaudīs Shell Helix Rally Estonia kā īstus svētkus. Citroën rūpnīcas komandas, kurai ir ļoti noslogots sacensību un treniņu grafiks, dalība sacensībās Shell Helix Rally Estonia ir papildu apliecinājums tam, ka Urmo Aava un viņa komandas izvēlētais virziens WRC posma iegūšanai ir guvis atzinību profesionālā rallija pasaulē. Protams, mēs ļoti augsti vērtējam Citroën milzīgo atbalstu šī sapņa sasniegšanā".

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktors: "Mēs varam lepoties ar ciešu sadarbību ar Citroën importētāju Baltijas valstīs, uzņēmumu Veho Eesti, kas ir daudzu gadu garumā palīdzējis mums atvest labākos pilotus uz Rally Estonia. Tas bija nozīmīgs ieguldījums Igaunijas un Baltijas reģiona rallija dzīves attīstībā. Autosports ir svarīgs uzņēmumam Citroën, un es ticu, ka tas paaugstina pievilcību mūsu klientu acīs.  Pateicoties uzņēmuma Citroën komandai, kuru Shell Helix Rally Estonia pārstāvēs Kreigs Brīns un Skots Mārtins, mēs spēsim piedāvāt skatītājiem pasaules līmeņa sacensības ar jaunākajām WRC automašīnām. Komandas Hyundai piloti Heidens Peddons un Sebastjans Māršals iegūs jaunus konkurentus. No mūsu puses varam piedāvāt abām komandām lielisku iespēju izmēģināt gan pilotus, gan automašīnas pirms nākamajiem PČ sērijas posmiem. Tas, ka Citroën komanda jau otro reizi piedalās Rally Estonia, apliecina to, ka mums, igauņu organizatoriem, uzticas."

Shell Helix Rally Estonia organizatoru komandas mērķis ir kompaktas sacensību trases sagatavošana ar labiem ātrumposmiem. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, mēs aktīvi sadarbojamies ar rallija reģionālajiem partneriem. "Mēs aktīvi sadarbojamies ar Otepja un Kanepi pašvaldībām, lai sagatavotu labākos iespējamos grants ceļus ātrumposmiem. Veiksme slēpjas nepārtrauktā darbā un neatlaidībā. Šādi mēs spējam pilotiem un komandām piedāvāt lieliskas iespējas izmēģināt ātrumu un veidot tradīcijas, kas ir ļoti svarīgi mūsu galvenā mērķa sasniegšanai, kas ir WRC sacensību posma organizēšana Igaunijā", piebilst Urmo Aava.

Biļetes uz sacensībām Shell Helix Rally Estonia nonāks pārdošanā nākamnedēļ visās Circle K uzpildes stacijās un Internetā www.rallyestonia.ee.

Atklāšanas un noslēgšanas ceremonija notiks Tartu pilsētas rātslaukumā. Tartu notiks viens skatītājiem veltīts brauciens, Tartu Dziesmu laukumā notiks oficiālais rallijam veltītais koncerts, kurā uzstāsies superzvaigzne no Krievijas Нюша, ar kuru skatuvi dalīs arī Līsa Lēmsalu. Otepes un Tehvandi sporta centri arī šogad kalpos kā tehniskie centri, kuros atradīs apkopes zona un rallija vadības centrs. Elvā notiks Shell Helix Rally Estonia skatītājam veltītas ātrumsacensības.

Shell Helix Rally Estonia 2018, kas notiks no 13. līdz 15. jūlijam Tartu, Otepē un Elvā, kā arī uz ceļiem Igaunijas dienvidos, ir autorallija sacensību FIA European Rally Trophy posms Latvijā un Igaunijā.

Darbvirsmas versija